publicat per el País edició de paper dilluns dia 22 d’abril

Retallada de les inversions projectades a Catalunya.

El polèmic projecte d’autopista elèctrica entre Graus i Isona hauria caigut dels plans d’execució d’obres de Red Eléctrica (REE) entre els anys 2008 i 2016, de manera que aquest polèmic traçat quedaria ajornat, com a mínim, fins al 2017, segons va publicar El País. El ministeri d’Indústria ha ordenat una forta retallada de les inversions elèctriques a Catalunya, de manera que REE només executarà un 15 per cent dels projectes previstos fins a l’any 2016.
Red Eléctrica havia començat al juliol de l’any passat els primers sondejos i treballs topogràfics per executar la també anomenada línia de molt alta tensió (MAT) del Pallars. La plataforma unitària contra l’autopista elèctrica Montsó-Isona va expressar ahir la seua satisfacció per la paralització de la línia, encara que va expressar la seua “prudència” perquè el projecte no ha estat aparcat definitivament. “Sabem ser extremament prudents i que la satisfacció que inicialment podem no ens ha de fer abaixar la guàrdia en absolut ni tampoc abaixar gens ni mica la intensitat de la nostra oposició a aquest nefast projecte i al conjunt dels plans de Red Eléctrica de España que amenacen les nostres comarques”, va dir la plataforma en un comunicat emès ahir.
Altres obres afectades
D’altra banda, l’ordre del ministeri d’Indústria a Red Eléctrica també afectaria altres projectes, com la construcció de bles subestacions elèctriques projectades a Ivorra i Maials.

Publicat pel diari Segre edicio de paper dissabte dia 27 d’abril