http://www.tv3.cat/videos/164885306

El local cedit per l’ajuntament al grup del trencalòs.

josep de moner

El local cedit per l’ajuntament al grup del trencalòs.

josep de moner

josep de moner | el pont de suert |

El ple de l’ajuntament del Pont de Suert ha acordat cedir un edifici de propietat municipal pròxim a la zona poliesportiva per ubicar-hi el futur museu del trencalòs. En aquest sentit, l’alcalde, Albert Alins, va explicar que el ple consistorial va prendre aquesta decisió pel gran interès que té el projecte per al municipi i per a tota la comarca, ja que la capital és el centre operatiu de l’equip de seguiment d’aquesta au carronyera en l’àmbit nacional. Aquest equip està liderat per l’investigador Antoni Margalida, reconegut naturalista que és al capdavant del projecte des de fa anys.

El consistori va aprovar la cessió de l’edifici per unanimitat i el regidor socialista Josep Maria Rispa, promotor del projecte, juntament amb Margalida, va agrair a l’equip de govern la cessió. S’ha de recordar que el consell comarcal va crear una comissió específica formada per tots els grups polítics per treballar en la viabilitat de construir el museu del trencalòs.

Centre de referència

Segons els primers estudis, l’equipament comptarà amb tres espais principals: un per a les aus carronyeres, com trencalosos, voltors i aufranys, així com les seues sinergies amb la ramaderia.

Un segon espai serà per a altres aus, i la resta del museu se centrarà en altres activitats com la investigació, els intercanvis amb universitats, la formació i la divulgació, amb l’objectiu final de convertir el museu en un centre de referència.

Actualment, el grup encapçalat per Margalida ha sigut el primer a instal·lar càmeres de vídeo en nius de trencalosos de la zona, fet que permetria als visitants del museu i als grups d’investigació observar-los en directe.

El projecte guanya ara una notable força al poder comptar amb un local de grans dimensions per a aquesta finalitat.