El proper 6 i 7 de juny, catorze diputades i diputats catalans realitzaran una visita a l’alta Ribagorça.

Aquesta expedició representa la majoria dels partits polítics del parlament, només els representants dels Comuns i Vox no hi aniran.

El dimarts 6 de juny visita a l’estació de Boí-Taüll,
 

Pujaran en telecadira fins al pic de Vaques  al Pic de la Pala Ginebrell, amb una vista panoràmica sobre l’Aneto i els 3.000 metres del Parc Nacional d’Aigüestores

A més, es durà a terme una presentació i debat sobre l’estació de muntanya i el seu impacte a la comarca.

A Boí-Taüll enguany hi ha tornat a haver neu per esquiar durant 5 mesos. Ha assolit una xifra històrica de 172.702 esquiadors, un 29,5% més que a la campanya 2021-2022.

Foto: Ferrocarrils de la Generalitat
Foto: https://www.turismealtaribagorca.cat/

Seguidament, visitaran l’església de Sant Climent de Taüll i gaudiran d’una representació del mapping de les pintures romàniquesque recrea els frescs originals dins l’absis major i el presbiteri de la nau central. La pintura original data del segle XII i actualment es conserva al Museu Nacional d’Art de Catalunya.

El dimecres visita al llac Llauset, situat a una altitud de 2.400 metres.

 

Aquest paratge natural els permetrà gaudir d’unes vistes panoràmiques úniques. Posteriorment, es dirigiran cap a la central reversible de Moralets, una instal·lació d’energia hidroelèctrica que destaca pel seu funcionament sostenible i respectuós amb el medi ambient.

Aquí rebran les explicacions de l’Antoni Tahüll, enginyer ribagorçà, coneixedor com ningú de la història d’aquesta central i les potencials capacitats cara el futur.

Aquesta visita s’emmarca dins del context de la moció aprovada pel parlament de Catalunya el 24 de novembre del 22 sobre la “Sobirania energètica i les seves conseqüències socioeconòmiques”.

fil de twitter

Més informació: MORALETS-BASERCA: UN COLÓS HIDROELÈCTIC.

Aquesta visita a l’alta Ribagorça representa una oportunitat única per als diputats i diputades de conèixer i entendre millor aquesta zona de la comarca. Es preveu que aquesta experiència enriqueixedora contribueixi al debat i la presa de decisions en l’àmbit polític, amb l’objectiu de promoure el desenvolupament sostenible i el benestar de la regió.