Al 2009, l’economista Ramon Tremosa, amb orígens familiars  a la vila ribgorçana d’ Areny , es va presentar a les Eleccions al Parlament Europeu com a número 1 de Coalició per Europa (formada  per CIU, CDF, Coalición Canaria, Bloc Nacionalista Valencià, Unió Mallorquina, Unió Menorquina i Partido Andalucista). En aquell any, en Ramon Tremosa va proclamar que volia ser l’eurodiputat de la Franja 

Desprès de 5 anys com a diputat aL Parlament Europeu per  Coalició per Europa, en Ramon Tremosa repeteix convertit en un dels eurodiputats més actius i influents de la cambra europea.

En aquesta legislatura, en Ramon Tremosa,  ha portat a la Comissió Europea fins a 1081 preguntes, moltes més que les 988 preguntes que van realitzar en total els 25 eurodiputats del PP, o les 987 dels 23 eurodiputats del PSOE. 

A més a més de preguntes sobre la PAC i el món agrícola i ramader, sobre el turisme o l’economia de la zona, en Ramon Tremosa ha preguntat i ha demanat la mediació europea en diferents temes ribagorçans :

catalanisme en aragon-Defensa de la llengua catalana a l’Aragó, on el Govern d’Aragó encara no sap si li diuen “lengua Aragonesa propia del Área Oriental” (abreviem-ho amb LAPAO) o “lengua Aragonesa Propia el Área Pirenaica y Prepirininaica (també: LAPAPYP)

Ramon Tremosa (Eurodiputat CDF) porta a la Comissió Europea el català a la Franja

Europa amonesta a Espanya i Aragó per l’acientífica denominació del Català

 

FRAKING-Fins a 15 preguntes contra l’imapacte mediambiental, i els projectes de  MAT-Autopista Elèctrica entre Montsó-Isona i l’augment de la capacitat de transport a la línia d’alta tensió Foradada del Toscar-La Pobla de Segur..

Ramon Tremosa afirma que “lluitarem fins al final” per variar el traçat de la MAT al Pirineu

 

 

 


baixaPreguntes sobre els permisos de fracking que l’anterior executiu aragonès del PSOE-PAR va autoritzar al 2010 a la Ribagorça  i a bona part de la Franja.

L’EURODIPUTAT RAMON TREMOSA PREGUNTA A LA COMISSIÓ EUROPEA SOBRE EL “FRACKING”

El eurodiputado Ramón Tremosa pregunta sobre el fracking en Europa

-Preguntes sobre el cabal ecològic del riu Ebre i de la seva conca, sobre el Nou Pla Hisdrològic del ministre Cañete en concret al riu Noguera Ribagorçana entre Sopeira i El Pont de Montanyana.

RAMON TREMOSA POSA EL CABDAL DEL RIU NOGUERA RIBAGORÇANA A DEBAT

Tremosa demana que “El riu Noguera Ribagorçana ha de ser com el riu Noguera Pallaresa”.

preguntes sobre l’autorització i la vulneració de la normativa mediambiental a  l’expedient apertura de la central tèrmina de Mequinensa

 Tremosa vetllarà per garantir la seguretat ambient de la tèrmica de Mequinensa

Es d’agraïr que un Eurodiputat com Ramon Tremosa, que ha realitzat una gran feina al Parlament Europeu, durant aquestst cinc anys no s’hagi oblidat de la Ribagorça.