més informació: AQUI

Presentació de la I Caminada de les Carenes

El president de la Diputació de Lleida, Jaume Gilabert, ha presidit aquest dilluns la presentació de la primera Caminada de les Carenes entre Tremp i el Pont de Suert que tindrà lloc el dia 17 d’abril. L’acte també ha comptat amb la participació dels alcaldes de Tremp, Víctor Orrit, i del Pont de Suert, Albert Alins.

Es tracta d’una activitat que pretén acostar la comarca del Pallars Jussà i la comarca de l’Alta Ribagorça en un recorregut de 49 quilòmetres amb un desnivell positiu de 2.100 i un desnivell negatiu de 2.600 metres. Es calcula que la durada mitja de la prova serà de 15 hores i una de les característiques és que el 99% del recorregut transcorre per camins de terra tradicionals.

Durant la presentació de la caminada, a la que també ha assistit el diputat Bonifaci Colomina, Gilabert ha qualificat d’”excel·lent” la iniciativa que es farà el pròxim 17 d’abril i ha afegit que des de la Diputació es dóna suport a aquest tipus d’activitats que promocionen i donen a conèixer el territori. A més, ha indicat que aquesta zona del Prepirineu i el Montsec és un dels indrets més desconeguts, però alhora dels més valorats a nivell paisatgístic.

El president de la Diputació de Lleida, Jaume Gilabert, ha felicitat els organitzadors per la iniciativa i ha desitjat que aquesta caminada tingui continuïtat els pròxims anys. Per la seva part, els organitzadors i els alcaldes de Tremp i el Pont de Suert han destacat la forta implicació de la gent del territori en l’organització de la caminada.

La sortida es farà a les 5 del matí davant de l’Oficina d’Informació i Turisme del Pont de Suert, entre les 9 i les 12 del matí hi haurà un punt d’avituallament i control de pas a Adons i el control d’arribada es trobarà al pavelló de Tremp. Més d’un centenar de voluntaris procedents dels clubs ciclistes, bombers, hospitals i algunes empreses privades col·laboraran en els punts d’assistència sanitària i d’avituallament.