llargada    6600 metres
desnivell  380 metres
La millora de la pista del obac permet crear aquesta nova ruta de la Terreta. El punt de partida és al Pon d’Orrit. El primers  680 metres son practicament plans. Desprès del pas de la molina s’agafa el camí de la dreta.

En endinsem dins del bosc Costa de les Costes. Ara, per fi, estan fent una aclarida de pins i una neteja dels matolls baixos. Per fi es podrà moure’s per dins. Per cert, bona feina dels que han planificat aquesta neteja.

Els propers 2 Km suponen un lleu ascens fent un recorregut pels bancals i allaus de la pista.

Al proper encreuament seguim a la dreta, seguin la pista que esta en millor estat i ara tindrem pujada fins al km 5. ara ja només queda els últims 500 metres, aquesta part la pista es plana.

Arribem la zona de descans de Sapeira. El bancal de Beranui s’ha convertit en un espai amb mobiliari de fusta on podrem descansar i gaudir dels magnifics paisatges que d’es d’aquest punt es poden observar. Les Masies de Sapeira, La Torre de Tamurcia, els Masos, Torogò, aulàs, El Castellet.

La tornada la poder fer o bé per la pista del Solà de Sapeira a Orrit, carretera amb paviment o bé per la pìsta de les masies.