Ryanair volarà des de l’Aeroport de Lleida-Alguaire a Frankfurt-Hahn i Milà-Bèrgam a partir d’aquest divendres al matí. Els vols, dos en cada sentit, tindran lloc els divendres i els diumenges.

La companyia irlandesa s’enlairarà de Frankfurt a Lleida a les 14.10 hores i, en sentit contrari, ho farà a les 16.35 hores. Des de Milà, partirà a les 13.05 i regressarà a les 15.20 hores.

Fins a ara, només Vueling operava rutes regulars en aquest aeroport, amb freqüències a Pariu Orly i Palma de Mallorca també els caps de setmana.

També a partir d’aquest divendres al matí, Vueling canviarà els seus horaris, avançant els vols al matí, mentre que fins a ara tenien lloc a la tarda. La ruta Lleida-París sortirà els divendres a les 9.50 hores i els diumenges a les 7.00 hores, mentre que des de la capital francesa s’enlairarà els divendres a les 12.05 i els diumenges a les 9.15 hores. Les connexions amb Palma, sortiran de Lleida els divendres a les 6.50 i els diumenges a les 11.10 hores, per a tornar els divendres a les 8.50 i els diumenges a les 10.20 hores.

L’Aeroport de Lleida-Alguaire, el primer de titularitat de la Generalitat, es va inaugurar el 17 de gener i va començar l’operativa comercial el 5 de febrer. Si bé durant els primers mesos els vols se centralitzen els caps de setmana, hi ha empreses interessades a realitzar vols corporatius i de càrrega, segons dades del Govern. No es descarta que hagi vols charter per a la temporada de neu 2010-2011 amb Gran Bretanya i Portugal.

L’Aeroport ha comportat una inversió de més de 95 milions d’euros i està previst que impulsi l’oferta turística de la zona, igual que ha succeït en els aeroports de Reus (Tarragona) i Girona. Per als pròxims deu anys s’estima que transportarà uns 395.000 passatgers anuals, que connectaran amb ciutats espanyoles i europees; generarà uns ingressos anuals propers als 47 milions d’euros i crearà uns 60 llocs de treball directes i 900 indirectes.