e-mail rebut del banc de llavors

Salud companys,

Per fi us puc enviar tot l’inventari de les llavors que tenim al banc i animar-vos a que participeu apadrinant alguna llavor o buscant llavors i arbres que ens falten i que son necessaris pels nostres horts. Ja tenim 350 llavors, unes 250 especies diferents, unes 150 locals i en perill d’extinció. Ens falta trobar i introduir al banc; coliflor, més brocolís, espàrrec, apit, api rabe, colinab, nap,patates, cereals, i les que vinguin interessants.
En arbres encara falta molt per recuperar, anim’s informeu-vos quins arbres teniu al lloc on viviu, cada any farem multiplicació.

Continuo buscant algu que vulgui fer una gran experimentació d’aquestes espècies i que en vulgui treure llavor. L’any següent es podrien fer sobrets de les nostres llavors o fer planters amb aquestes llavors, sortint així un estimul econòmic per dedicar tant temps que es necessita, ho se per experiencia, que hem vaig passar tot l’estiu passat cuidant un hort de 200 espècies diferents, que al final hem va anar fatal perque tenia poques hores de llum.
Aquest any encara no he trobat cap terra que s’adapti a les meves necessitats, per això us animo a que passeu un estiu ben distrets cuidant aquest banc de llavors, jo us puc ajudar a temporades si tineu un lloc per dormir.
Penseu que es molt dificil sapiguer si les llavors que tenim van be o no, quan la gent només apadrina una llavor i només tenim un 10% de retornament de llavor.

A vere si podeu fer difusió, per tal de trobar col·laboradors.

Anim’s ja ens falta menys per ser autosuficients amb la llavor!

Aprofito per preguntar per informació sobre màquines manuals o electriques per fer farina i oli, estem buscant prototips petits, per a petites comunitats de 20 o 50 persones, o per a ús domèstic.

També animar-vos en juntar esforsos, de cara a crear un grup de treball, de “La salud es un dret” que estudii totes les formes de vida saludables i de com gestionar la salud, desde la dolça revolució s’està organitzant una trobada estatal de gent que vol compartir coneixement i treballar en red, crec que aquí al Pirineu de Lleida hem de fer la nostra propia red i ajudar-nos. Si esteu interessats amb el tema, m’ofereixo com a moderador d’aquesta nova red.

Us escriu el Pau Pàmies del Banc de Llavors i Arbres en perill d’extinció del Pallars Jussà, Alta Ribagorça i Pallars Sobirà, situat a Aulàs amb tel: 653859464 i email: agropauenaccion@yahoo.es informar-vos que per la zona de Gerri de la Salt La Marta també organitza un banc podeu trucar-la al 657105468 o al email: plantergerri@gmail.com

Salud, Alegria i una mica més lliures cada dia!