Cristina Papell i David Chacobo, apassionats de la natura i les muntanyes, van decidir fa uns anys, fer un gir radical a les seves vides.

Després de passar gran part de la seva vida a Barcelona, la carretera N-230 els va conduir fins a Areny de Noguera, on ara resideixen.

Cristina, llicenciada en Pedagogia, treballa com a Key Account Manager en projectes educatius especialitzats en la didàctica de les matemàtiques. Mentrestant, David, llicenciat en Humanitats per la Universitat Pompeu Fabra, exerceix com a Service Manager en l’àmbit de les telecomunicacions.

LA SERRA DEL MONTSEC

Cristina i David descriuen la serra del Montsec com un “territori increïble i emocionant. Un paradís terrenal i celestial on es pot gaudir de l’observació astronòmica de l’univers, del ric patrimoni històric, arquitectònic, geològic i paleontològic, i on es poden practicar esports com el caiac, el parapent, l’escalada, l’espeleologia, el senderisme i el bikepacking”.

Aquest amor incondicional per la serra els va portar primer a fer-ne difusió a través de la web serradelmontsec.cat i ara a publicar el seu primer llibre.

101 PROPOSTES

Aquesta és una exhaustiva recopilació de cent-una propostes que conviden a descobrir el Montsec en tota la seva diversitat. Ofereix una àmplia varietat d’experiències, des de l’exploració de castells i coves, fins a la visita a despoblats, passant per l’admiració de formacions geològiques úniques i la immersió en la rica història i artesania local.

La Serra del Montsec, dividida en tres unitats amb personalitat pròpia —el Montsec de Rúbies (o de Meià), el Montsec d’Ares i el Montsec de l’Estall—, s’estén per dues demarcacions, Lleida i Osca, i abasta quatre comarques: la Noguera i el Pallars Jussà a Catalunya, i la Ribagorça i la Llitera a la Franja.

Per als amants dels esports a l’aire lliure, aquest llibre és la guia definitiva. Les propostes inclouen activitats com el caiac, parapent, l’escalada, les vies ferrades, l’espeleologia, el senderisme i el bikepacking.

El Montsec, un autèntic tresor per descobrir.